Finland Press Blog
Google Finlandin uutisblogi
Pidä henkilökohtaiset tietosi turvassa ja yksityisinä - ja pidä kontrolli itselläsi
maanantai 1. kesäkuuta 2015
Puhelin kadoksissa ja henkilökohtaiset tiedot pitäisi pyyhkiä pois? Työnhaussa ja yksityisten valokuvien pitäisi pysyä yksityisinä? Jälleen kerran vastaan tuli käyttöoikeuksia ja tietoja kyselevä sovellus, jonka lataaminen arveluttaa? Kaikilla on varmasti vastaavanlaisia kokemuksia.
Teemme joka päivä valintoja, jotka vaikuttavat yksityisyyteemme ja tietoturvaamme. Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan koe, että heillä olisi tarpeeksi kontrollia näissä tärkeissä päätöksissä. Hiljattain tehdyssä Pew-tutkimuslaitoksen
tutkimuksessa
kävi ilmi että 93 prosenttia ihmisistä pitää tärkeänä pystyä kontrolloimaan pääsyä henkilökohtaiseen informaatioon ja 90 prosenttia välittää siitä, millaista tietoa heistä kerätään. Mutta ainoastaan 9 prosenttia kokee että heillä on “paljon” vaikutusvaltaa asiaan. Haluamme muuttaa tämän.
Google rakentaa yksinkertaisia ja tehokkaita yksityisyyden suojaan ja tietoturvaan liittyviä työkaluja, jotka auttavat käyttäjää pitämään tietonsa suojassa ja omassa kontrollissaan. Viime viikolla Google I/O -tapahtumassa kerrottiin, että seuraavassa Anrdroid-käyttöjärjestelmän versiossa M käyttäjällä on enemmän mahdollisuuksia kontrolloida sovellusten oikeuksia. Tänään Google julkistaa kaksi merkittävää parannusta tietoturvaan ja yksityisyyden suojaan liittyviin työkaluihinsa. Uusi sivusto nimeltään Oma tili (My Account) kokoaa yksittäisen käyttäjän Google-asetukset samaan paikkaan.
Privacy.google.com
-sivusto kokoaa vastauksia tärkeisiin Googlen yksityisyyden suojaan ja tietoturvaan liittyviin kysymyksiin.
Yksityisyyden suojan ja tietoturvan hallinta yhdessä paikassa
Yksityisyyden suoja ja tietoturva ovat kolikon kaksi kääntöpuolta: jos tiedot eivät ole turvassa ne eivät voi myöskään pysyä yksityisinä.
Oma tili (My Account)
antaa nopean pääsyn asetuksiin ja työkaluihin, jotka auttavat käyttäjää turvaamaan tietonsa, suojaamaan yksityisyyttään ja päättämään mitä tietoja Googlen palvelut voivat hyödyntää palvellakseen käyttäjää paremmin. Se auttaa myös ymmärtämään valintojen taustoja, jotta käyttäjä osaa tehdä päätöksiä omiin tarpeisiinsa perustuen.
Oma tili -sivustolla voit muun muassa:
Tehdä
Tietosuojatarkastuksen (Privacy Checkup)
sekä
Turvallisuustarkastuksen (Security Checkup)
jotka käyvät tärkeimmät asetukset läpi kohta kohdalta
Määritellä millaista tietoa eri palvelut, kuten Haku, Maps ja YouTube, voivat hyödyntää käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Esimerkiksi Haku- ja sovellusaktiviteettien tallentaminen parantaa hakutulosten nopeutta ja relevanssia ja sijaintihistoria Google Mapsin ja Now-palvelun toimintaa.
Käyttää Mainosasetuksia kontrolloimaan mainoksia, jotka liittyvät kiinnostusten kohteisiin ja tehtyihin hakuihin
Kontrolloimaan tiliin kytkettyjä sovelluksia ja sivustoja
Oma tili -sivusto on hyvä tietolähde myös käyttäjille joilla ei ole Google-tiliä. Sivu löytyy osoitteesta
myaccount.google.com
.
Vastauksia kysymyksiin yksityisyydestä ja tietoturvasta
Google haluaa ymmärtää paremmin ihmisten kysymyksiä ja huolia liittyen tietoturvaan ja yksityisyyden suojaan. Oma tili -sivun lisäksi olemme koonneet vastauksia yleisiin kysymyksiin kuten “Milaista tietoa Google kerää? Mitä Google tekee tiedolla jota se kerää? Millaisilla työkaluja Google tarjoaa palveluiden kontrolloimiseksi?”
Vastauksia on koottu uudelle sivulle osoitteessa
privacy.google.com
. Sivustolla kerrotaan myös kuinka Google näyttää käyttäjille relevantteja mainoksia ilman että se myy henkilötietoja eteenpäin, kuinka salaus ja roskapostisuodatus auttavat pitämään tiedon suojassa ja kuinka käyttäjien tiedot auttavat räätälöimään Googlen palvelut eri käyttäjille. Sivustolta saa neuvoja, työkaluja ja tietoa päätöksenteon tueksi.
Google haluaa, että käyttäjillä, jotka antavat tietojaan eri palveluiden käyttöön, on oltava mahdollisuus pitää tiedot yksityisinä ja turvassa, sekä saada vastauksia kysymyksiin silloin, kun niitä tulee mieleen. Nyt julkaistut sivustot ovat yksi askel osana jatkuvaa työtä käyttäjien ja heidän tietojen turvaamisessa. Työ jatkuu edelleen.
Labels
Finland Press Blog
Finnish
Arkisto
2016
kesäkuuta
tammikuuta
2015
joulukuuta
marraskuuta
syyskuuta
elokuuta
heinäkuuta
kesäkuuta
toukokuuta
huhtikuuta
helmikuuta
tammikuuta
2014
joulukuuta
marraskuuta
lokakuuta
syyskuuta
elokuuta
kesäkuuta
toukokuuta
maaliskuuta
tammikuuta
2013
joulukuuta
marraskuuta
syyskuuta
elokuuta
kesäkuuta
toukokuuta
huhtikuuta
maaliskuuta
helmikuuta
2012
joulukuuta
lokakuuta
syyskuuta
elokuuta
heinäkuuta
kesäkuuta
toukokuuta
huhtikuuta
maaliskuuta
helmikuuta
tammikuuta
2011
joulukuuta
marraskuuta
lokakuuta
syyskuuta
elokuuta
kesäkuuta
huhtikuuta
maaliskuuta
helmikuuta
tammikuuta
2010
joulukuuta
marraskuuta
lokakuuta
syyskuuta
elokuuta
kesäkuuta
Feed