Finland Press Blog
Google Finlandin uutisblogi
Onko Suomi edelläkävijä mobiililaitteiden käytössä? Tämä ja paljon muuta selviää Googlen uudesta tutkimuksesta
tiistai 15. toukokuuta 2012
Älypuhelinten määrän ja merkityksen kasvaessa on entistä tärkeämpää että yrityksillä on ajantasaista tietoa kuluttajien käyttäytymisestä. Google on päivittänyt ilmaisen Our Mobile Planet -työkalun aineiston. Työkaluun on koottu valtava määrä tilastotietoa kuluttajien mobiilikäyttäytymisestä 40 maassa 22 kielellä, myös suomeksi. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä toteutettu tutkimus on tehty Ipsos MediaCT -tutkimuslaitoksen kanssa ja aineisto on päivitetty 26 maan, myös Suomen, osalta. Tutkimus julkaistaan kaikkien käyttöön yhdessä Mobile Marketing Association ja Interactive Advertsing Bureau -järjestöjen kanssa.
Missä kuudessa maassa käytetään eniten älypuhelimia? Australiassa, Englannissa, Ruotsissa, Norjassa, Saudi-Arabiassa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa - kaikissa näissä maissa yli 50 prosentilla väestöstä on käytössään älypuhelin. Yhdysvalloissa, Uudessa Seelannissa, Tanskassa, Irlannissa, Hollannissa, Espanjassa ja Sveitsissä vastaava luku on yli 40 prosenttia.
Myös Suomessa ollaan lähellä. Tutkimusjaksolla 38 prosenttia suomalaisista käytti älypuhelinta. Luku on kasvanut reilusti viime vuodesta, jolloin vastaava luku oli 29 prosenttia. Älypuhelimista on tulossa valtavirtaa ja ilmiö on globaali. Mobiililaitteista on tullut erottamaton osa ihmisten elämää ja ne ajavat valtavaa muutosta kuluttajien käyttäytymisessä.
Eräs huomionarvoinen piirre suomalaisten älypuhelinten käytössä on paikallisten hakujen - lähellä olevien yritysten tai palvelujen etsimisen - yleisyys. 90 prosenttia suomalaisista älypuhelinten käyttäjistä on etsinyt paikallista tietoa ja 87 prosenttia on ryhtynyt toimiin tämän tiedon seurauksena: ottanut yhteyttä yritykseen, käynyt yrityksessä, kertonut asiasta muille tai tehnyt ostoksen. Luvut ovat Euroopan korkeinta tasoa - vain Sveitsissä haetaan aavistuksen verran enemmän paikallista tietoa (91 %).
Our Mobile Planet
-
työkalun avulla voi esimerkiksi:
Löytää oivalluksia ja luoda räätälöityjä taulukoita.
Työkalun avulla tietoja voidaan vertailla 40 maan kesken, tarkastella trendejä tai segmentoida tietoa demografisten tekijöiden mukaan. Älypuhelimen käyttötapojen ymmärtäminen on nyt helpompaa päivitetyn
taulukointityökalun
avulla.
Ladata maakohtaisen
Executive Summary
-raportin
, joka sisältää
vuoden 2012 tutkimuksen tärkeimmät maakohtaiset havainnot kuluttajakäyttäytymisen - tiedon etsimisen, ostokäyttäytymisen, viihteen ja navigoinnin - muutoksista 26 maan osalta.
Ladata
täyden datan
.
Vuoden 2012 tutkimuksen raakadata on kokonaisuudessaan ladattavissa jatkokäsittelyä varten.
Kiinnostavimpia kansainvälisiä havaintoja
Vuonna 2012 toteutetussa 26 maata sisältävässä tutkimuksessa selvisi muun muassa:
Internetpalveluiden käytöstä mobiililaitteilla on tullut valtavirtaa älypuhelinten käytön kasvaessa voimakkaasti ympäri maailman.
Englannissa (51%), Ruotsissa (51%) ja Norjassa (54%) älypuhelinpenetraatio kasvoi alle vuodessa yli 20 prosenttiyksiköllä.
Kaikista 26 tutkimuksen maasta eniten älypuhelimen käyttäjiä oli Lähi-Idässä Arabiemiraateissa (62%) ja Saudi-Arabiassa (60%).
Kehittyvillä markkinoilla ihmiset, joilla on älypuhelin, käyttävät niitä erittäin aktiivisesti
Vuoden 2012 tutkimuksessa tutkittiin uusina maina Kiinaa, Meksikoa, Argentiinaa, Brasiliaa, Egyptiä, Saudi-Arabiaa ja Arabiemiraatteja.
68 prosenttia kiinalaisista, 72 % saudi-arabialaisista ja 72 % argentiinalaisista älypuhelimen käyttäjästä on tehnyt hakuja laitteillaan joka päivä.
Suomalaisista älypuhelinten käyttäjistä 32 % on tehnyt hakuja puhelimellaan joka päivä.
91 % egyptiläisistä ja 88 % brasilialaisista käyttäjistä on käyttänyt puhelimellaan sosiaalisia verkostosivuja.
59 % kiinalaisista älypuhelimen käyttäjistä on tehnyt ostoksen laitteellaan, mikä oli koko tutkimuksen korkein tulos.
Paikallisen tiedon etsiminen on globaali ilmiö.
Kuluttajat käyttävät puhelintaan löytääkseen lähellä sijaitsevan yrityksen ja sen jälkeen toimivat.
91 % meksikolaisista älypuhelimen omistajista on etsinyt paikallista tietoa ja 88 % on toiminut tiedon saatuaan eli on ottanut yhteyttä yritykseen, käynyt yrityksessä, kertonut asiasta muille tai tehnyt ostoksen.
Suomessa 90 % älypuhelimen käyttäjistä on etsinyt paikallista tietoa - luku on tutkituista euroopan maista toiseksi suurin (Sveitsi 91 %). 87 % suomalaisista on toiminut tiedon saatuaan. 12 % käyttäjistä on etsinyt paikallista tietoa joka päivä.
Mediaa kulutetaan rinnakkain.
Eri ruutujen välillä vuorottelu on globaali ilmiö.
80 % japanilaisista on käyttänyt mobiililaitetta muuta mediaa kuluttaessaan; 53 % on käyttänyt puhelinta televisiota katsellessaan ja 30 % samanaikaisesti pöytäkoneella tapahtuvan internetinkäytön yhteydessä.
Suomalaisista 44 % älypuhelimen käyttäjistä on käyttänyt laitettaan samaan aikaan television katselun kanssa.
51 % yhdysvaltalaisista on käyttänyt puhelinta musiikkia kuunnellessaan.
36 % espanjalaisista on käyttänyt puhelinta lehtiä lukiessaan.
75 % brasilialaista on tehnyt mobiilihaun nähtyään printtimainoksen.
Älypuhelin on tehnyt kuluttajista älykkäämpiä ostajia. Puhelimet vaikuttavat ostopäätökseen.
100 % japanilaisista älypuhelimen käyttäjistä on käyttänyt puhelintaan etsiessään tietoa ostoksen tueksi.
73 % suomalaisista älypuhelimen käyttäjistä on tutkinut tuotetta tai palvelua puhelimellaan. 28 % on tehnyt tämän jälkeen ostoksen tietokoneellaan ja 25 % fyysisesti kaupassa.
23 % suomalaisista käyttäjistä on ostanut tuotteen tai palvelun älypuhelimellaan ja näistä 42 prosenttia viimeisen kuukauden aikana.
36 % egyptiläisistä on muuttanut mieltään kaupassa etsittyään tietoa ostokseen liittyen älypuhelimellaan.
Ihmiset etsivät tietoa puhelimillaan ennen kuin tekevät ostoksen muissa kanavissa. 52 % irlantilaisista on päätynyt tekemään ostoksen tietokoneellaan ja 37 prosenttia argentiinalaisista on tehnyt ostoksen liikkeessä etsittyään tietoa puhelimella.
Tässä on vain murto-osa kiinnostavista ja toivottavasti inspiroivista huomioista. Lisää tietoa kuluttajien mobiilikäyttäytymisestä löytyy osoitteessa
www.thinkwithgoogle.co.uk/
mobileplanet
.
Labels
Finland Press Blog
Finnish
Arkisto
2016
kesäkuuta
tammikuuta
2015
joulukuuta
marraskuuta
syyskuuta
elokuuta
heinäkuuta
kesäkuuta
toukokuuta
huhtikuuta
helmikuuta
tammikuuta
2014
joulukuuta
marraskuuta
lokakuuta
syyskuuta
elokuuta
kesäkuuta
toukokuuta
maaliskuuta
tammikuuta
2013
joulukuuta
marraskuuta
syyskuuta
elokuuta
kesäkuuta
toukokuuta
huhtikuuta
maaliskuuta
helmikuuta
2012
joulukuuta
lokakuuta
syyskuuta
elokuuta
heinäkuuta
kesäkuuta
toukokuuta
huhtikuuta
maaliskuuta
helmikuuta
tammikuuta
2011
joulukuuta
marraskuuta
lokakuuta
syyskuuta
elokuuta
kesäkuuta
huhtikuuta
maaliskuuta
helmikuuta
tammikuuta
2010
joulukuuta
marraskuuta
lokakuuta
syyskuuta
elokuuta
kesäkuuta
Feed