keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Suomen katsotuimmat YouTube-videot vuonna 2015


YouTube julkaisee Suomen katsotuimpien videoiden listan kolmatta kertaa. Tänäkin vuonna suomalaiset kuluttivat paljon kotimaista musiikkisisältöä. Kahdeksan kymmenestä katsotuimmasta musiikkivideosta on suomalaisia. 

Vuoden 2015 katsotuin musiikkivideo on Teflon Brothersin Pämppää (ft. Sahamies). Videota on katsottu YouTubessa noin neljä ja puoli miljoonaa kertaa.

"Pämppää-video syntyi yhtä kivuttomasti kuin biisikin. Soitettiin Maradon-videon ohjanneelle Hannu Aukialle ja tehtiin suuret suunnitelmat Helsingin isoimpien panosten pokeripöydästä, jonka oli määrä sijaita jossain maan alla ravintolan takahuoneessa. Tietysti Hollywood-unelmista tultiin nopeasti alas, kun ei poliitikot tai muut videolle suostuneet tai ehtineet, ja lokaatiokin vaihtui vielä kuvauspäivän aamuna", kertoo Pyhimys videosta.


“Onneksi kuitenkin hassun hauskat naamiaisasut toimivat kuvissa yllättävän hyvin ja Sahan rooli darraisena ja Hunter S. Thompson-henkiselle tripille leijailevana ammattilaisena tekivät videosta mielenkiintoisen”.

Listalla vahvimmin edustettuina ovat Antti Tuisku, Robin sekä Elastinen. Kaikki kolme esiintyvät kahdella top kymppi -listan videolla.
Katsotuin muu kuin musiikkivideo on Siskonpeti-komediasarjan toisen tuotantokauden sketsi Viinapäivä. Kakkosena on jo megasuosioon nousseen Justimuksen video Maalaisromantiikkaa.

Listan kolmonen, Aku Hirviniemen näyttelemä mainos Aku Ankan 32 tunnetilaa, osoittaa että hyvin tehty, kiinnostava ja hauska sisältö toimii hyvin myös kaupallisesti.

Ensimmäinen ei-suomalainen video top 10 -listalla on Lars Andersenin huikea, modernia jousiammuntataitoa esittelevä, A new level of archery jota on katsottu yli 34 miljoonaa kertaa.

Viime vuonna katsotuin musiikkivideo oli JVG:n ja Anna Abreun Huominen on huomenna  ja katsotuin ei-musiikkivideo oli Sara Maria Forsbergin aka Smoukahontaksen What Languages Sound Like To Foreigners.

Katsotuimmat musiikkivideot:




Katsotuimmat videot (ei musiikkivideot):

Minecraft: Hunger Games! Osa 200

Kaikki kymmenen videota soittolistana alla: