tiistai 29. syyskuuta 2015

Uusia Nexus- ja Chromecast-laitteita


Google haluaa auttaa ihmisiä olemaan yhteydessä keskenään, viihtymään ja saamaan informaatiota - tapahtuipa se sitten kellon, puhelimen tai television kautta. Tänään esiteltiin muutama uusi laite helpottamaan päivittäistä elämää: kaksi uutta Nexus-puhelinta, työ- ja viihdekäyttöön sopivan tabletin sekä kaksi uutta Chromecast-versiota.




Uudet Nexus-puhelimet

Androidista luotiin avoin alusta, jonka päälle kuka tahansa voi rakentaa. Tällä hetkellä maailmassa on yli 4000 erilaista Android-laitetta. Androidin monimuotoisuus on tehnyt siitä maailman suosituimman mobiilialustan. Sen uusin versio, Marshmallow, vie jälleen Androidin suorituskyvyn uudelle tasolle.

Nexus-sarjan laitteet on suunniteltu näyttämään mihin Android parhaimmillaan pystyy. Tänään Google julkisti kaksi uutta Nexus-puhelinta jotka käyttävät uusinta Android-versiota ja viimeisintä tekniikkaa.

  • Nexus 6P on ensimmäinen metallikuorinen Nexus-puhelin. Huawein valmistaman 5,7 tuuman laitteen kuoret on valmistettu lentokonealumiinista. Siinä on USB Type-C -liitäntä nopeaan lataukseen, tehokas 64-bittinen prosessori ja 12,3 megapikselin kamera. Kameran sensorin pikselikoko on erittäin suuri, 1.55 mikrometriä, mikä parantaa kuvanlaatua.
  • Nexus 5 on ollut suosittu ja kaivattu laite. Google tuo yhdessä LG:n kanssa puhelimesta päivitetyn version, Nexus 5X:n. Laitteen suorituskykyä on parannettu mutta puhelin on edelleen kevyt ja käteen sopiva. Siinä on 5,2 tuuman näyttö sekä 12,3 megapikselin kamera ja USB Type-C -portti.

Molemmissa puhelimissa on uusi sormenjälkitunnistin. Sen avulla puhelimen voi lukita ja avata turvallisesti ja nopeasti. Sormenjälkeä voi käyttää myös Android Pay -maksujärjestelmän kanssa. Laitteita voi ennakkotilata Google Storessa ja ne tulevat jälleenmyyjien valikoimiin pian.


Pixel C

Google laajentaa Pixel-tuoteperhettä esittelemällä ensimmäisen tabletin jonka yhtiö on valmistanut alusta loppuun saakka itse. Pixel C yhdistää täysikokoisen näppäimistön ja tabletin liikuteltavuuden. Näppäimistö ja tabletti yhdistyvät toisiinsa magneetilla mikä tekee syöttötapojen - kosketusnäyttö ja näppäimistö - välillä liikkumisen helpoksi.

Chromebook Pixel -tietokonetta käyttäneet tunnistavat yhtenevyyden suunnittelussa. Myös Pixel C:ssä käytetään samanlaista alumiinirunkoa, tarkkaa näyttöä sekä USB Type-C -porttia.

Uudet Chromecast-laitteet

Chromecast on pieni laite joka siirtää elokuvat, tv-sarjat, musiikin sekä pelit televisioruudulle. Tänään Google esitteli kaksi uutta Chromecast-laitetta.

Uudessa Chromecastissa on uudenlainen muotoilu mikä helpottaa sen asentamista televisioissa joiden portit ovat täynnä liitäntöjä ja muita laitteita. Se tukee tuoreinta WLAN-standardia ja osaa sopeutua paremmin verkon nopeuksien muutoksiin. Tämä tarkoittaa parempaa kuvanlaatua pienemmillä puskurointiajoilla. Valikoimaan on myös lisätty kaksi uutta väriä.

Chromecast Audio on uusi laite, joka liitetään olemassaoleviin kaiuttimiin. Musiikkia, radio-ohjelmia tai podcasteja voi näin kuunnella langattomasti puhelimella ohjaten langattoman verkon kautta. Laite toimii samalla tavoin kuin Chromecast mutta siirtää kuvan sijaan ääntä. Se tukee lukuisia sovelluksia kuten Spotify, Pandora sekä Google Play Music. Kuten Chromecastiakin, laitetta voidaan ohjata niin Android- kuin iOS-mobiililaitteilla sekä tietokoneilla. Se on tilattavissa Google Storesta 35 eurolla - pienemmällä hinnalla kuin useimmat markkinoilla olevat wifi-kaiuttimet.

Myös Chromecast-sovellus on päivitetty. Katseltavan, kuunneltavan tai pelattavan sisällön löytäminen on entistä helpompaa. Sovellus päivittyy Android- ja iOS-laitteille lähiviikkojen aikana.


Uudistuneet laitteet ja sovellukset ovat yhdessä enemmän kuin osiensa summa - ne muodostavat kokonaisuuden, joka toimii saumattomasti yhteen. Kyse voi olla vaikkapa puhelimella otettujen kuvien tallentamisesta Google Kuvat -palveluun ja niiden katselusta yhdessä perheen kanssa olohuoneen televisiosta Chromecastin avulla.