keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Android 5.0 ja Nexus 6 ja 9 julkistettu









Google julkisti eilen Android-käyttöjärjestelmän uusimman version 5.0. Koodinimeä Lollipop - tikkari - käyttävä versio on suurin tähänastinen versiopäivitys ja sisältää yli 5000 uutta API-rajapintaa kehittäjille.

Se hyödyntää uutta "Material Design" -ulkoasua joka tekee laitteiden käyttämisestä intuitiivisempaa. Versiossa on myös paljon muita uudistuksia. Esimerkiksi eri ohjelmien lähettämiä ilmoituksia ja muistutuksia voi kontrolloida helpommin. Virransäästöä on kehitetty ja uusi säästötila lisää akun kestoa jopa puolellatoista tunnilla hätätilanteessa. Puhelimen lukituksen voi avata paitsi pin-koodilla, salasanalla tai pyyhkäisykuviolla nyt myös luotetulla laitteella kuten älykellolla.



Google julkisti samalla myös kaksi uutta Nexus-laitetta. Nexus 6 on Motorolan valmistama kuusituumaisella näytöllä varustettu alumiinirunkoinen puhelin 13 megapikselin kameralla. Puhelin tukee pikalautausta jonka avulla laite saa vain 15 minuutin latauksella kuuden tunnin lisäyksen käyttöaikaan. Nexus 9 on 8.9-tuuman näytöllä varustettu HTC:n valmistama tabletti.

Nexus 6 ja Nexus 9 tulevat myyntiin myös Suomessa ja ne käyttävät Android 5.0 -käyttöjärjestelmää. Myös vanhemmat 4, 5, 7, 10 ja Google Play Edition laitteet saavat päivityksen lähiviikoina.

Lue lisää Googlen englanninkielisestä blogista.